Rio +20


Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi tarafından gerçekleştirilen “Pamuk Tekstil Ürünleri için Ekolojik Kriterlerin Değerlendirilmesi” isimli proje Rio +20de “Sürdürülebilir Kalkınma” ve “Yeşil Ekonomiler” alanında ulusal derecede en iyi uygulamalardan biri olarak seçildi. Projenin amaçları

  • A. Yaşam döngüsü boyunca geleneksel tişört kullanımı Yaşam Döngüsü Değerlendirme (LCA) metodolojisi ile değerlendirilmiş; asitlendirme, küresel ısınma, fotokimyasal ozon oluşumu, su ve karasal alanda gerçekleşen ötrofikasyonun öneminin belirtilmesiyle ilişkili başlıca çevresel etkilerin değerlendirilmesi ve ölçülmesi aşamaları uygulanmıştır.
  • B. Sürdürülebilir üretim prensiplerine ilişkin alternatif tişört üretim sistemlerinin kalkınması yoluyla negatif çevresel etkileri azaltmak/en aza indirmek hedeflenmiştir.
  • C. Seçilmiş performans göstergelerini göz önünde bulundurarak geleneksel ve ECO tişörtleri karşılaştırmak esastır. Potansiyel çevresel etkiler yetiştirme ve hasat, iplik eğirme, örme, yaş terbiyesi servis/kullanım ve bertaraf etme aşamaları göz önünde bulundurularak değerlendirildi.

     

    http://www.uncsd2012.org/

     


Ana Sayfa / Kurul / Ekip/ Misyon/ Vizyon / Amaçlar / Yıllık Faaliyet Raporları / Paydaşlar / Makaleler / Konferans Sunumları ve Posterler / Projeler / Organizasyonlar / İletişim

BU Ana Sayfa / BU ESC / BU Library

Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Merkezi 34342 Bebek, Istanbul.
Tel: +90 212 359 46 23 / +90 212 359 48 37