Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı | Gençlik Oluşumu Türkiye (UNSDSN | Youth Turkey)

Dünya’nın her bir köşesinden üyesi olan ve ilerleyen dönemlerde sayısının katlanarak artması beklenen bu öncü girişimde Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı - Gençlik Oluşumu Türkiye’de UNSDSN Türkiye ile ortak çalışarak kısa ve uzun vadede sürdürülebilirlik alanlarında etki yaratabilmeyi amaçlamaktadır. 15-30 yaş aralığında gençlerin ve genç profesyonellerin oluşturduğu grupların temsil edileceği bu ağ ile küresel sorunlara bölgesel çözümler sağlanabilir. SDSN Youth Türkiye olarak öncelikli amaç bu doğrultuda bir araya gelmek isteyen gruplara uygun platformu hazırlayabilmek ve sürdürülebilirlik eğitimleri ile farkındalığı arttırmaktır.

Bu ağın temel hedefi gençlerin değişime olan duyarlılığı ve yaratıcı gücü ile UNSDSN Türkiye ağının deneyim ve bilgi birikimini ortak çalışmalarda birleştirilerek, Türkiye’de Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde bir fark yaratabilmektir. UNSDSN’in tüm dünyadaki üniversitelerle olan güçlü bağı, eğitime ve öğrenciye verdiği önemle, Türkiye’deki öğrencilerin de sürece dahil olması ve yeni projelerin gelişiminde aktivitelerin yaratılmasında bir fırsat olarak görülebilir. Türkiye’deki genç nüfus oranın fazlalığı da dikkate alındığında bu konuya dikkat çekmek ve gençliğin istek ve coşkusunu sermaye olarak kullanarak uluslararası platformlarda öncü olabilecek girişimleri yaratmak için olanak sağlamaktadır.

SDSN Youth Türkiye’nin vizyonu gençlerin etkili katılımını sağlayarak UNSDSN’in önderliğinde 2015 ve sonrası yaratıcı ve girişimci projeleri hayata geçirmektir. Buna ek olarak, başlanan projelerin de bu çatı altında buluşturulup daha geniş kitleler ile paylaşımını sağlamaktır.

Daha fazla bilgi almak için http://www.sdsnyouth.org/ adresini ziyaret edebilirsiniz.